La Mortaise

 

                 Fietsvakantie 2/8/10 - 11/8/10

 

Rondrit door het dal van de Chaloire naar Anost

 

Ontbijt vanaf 8u30 tot 10u00.
Mét mogelijkheid om lunchpakket te maken ! (wat we ook doen)
Windstil in de zon in de tuin, met 8 aan tafel.
Heerlijk vers brood en een lekkere croissant.
We zijn de enigen met brooddoos. Alle andere gasten nemen met dank een plastic zakje aan om hun lunchpakket mee te nemen op hun trip voor vandaag.
Voor ons is dat een rondrit door het Chaloiredal en naar Anost.
Laat de naam je niet misleiden : ook het dal betekent afwisselend klimmen en dalen.
De GPS geeft 49,4 km aan.
De Polar iets minder. Het moet wel gezegd dat die bij de start van de tocht nog ingesteld was op de Sportslady, wat niet helemaal overeenkomt qua wieldiameter met de Light Speed.
Om en bij de 49 km dus.
Onderweg hebben we een cafeetje gemist (dat achteraf gezien mogelijk gesloten blijkt te zijn) en bij het museum in Anost, stonden we voor een gesloten deur. Enkel open in de namiddag van 14-18 uur én niet op dinsdag.

We zochten een bankje om ons lunchpakket op te eten.
Uit ervaring weten we dat je in Frankrijk vrijwel altijd een bankje vindt vlakbij de kerk.
Ook hier, maar een trio jonge fietsers had het al ingenomen.
We hebben onze toevlucht dan maar genomen tot de trappen van de kerk, waar je lekker kon genieten van de schaduw.
Ons lunchpakket hadden we inmiddels aangevuld met een komkommer en nectarines als dessert.

Er waren onderweg een paar pittige klimmetjes, maar ook duizelingwekkende lange afdalingen.

Terug thuis zijn we eerst doorgereden naar de 'dorpskern' om vast te stellen dat God in Frankrijk de siësta hoog in het vaandel draagt.
Een nieuwe te voet poging na half vier resulteerde in koffie (voor Linda) en een cornetto (voor ons alletwee).
In afwachting van de table d'hôtes nog wat gelezen in de zon en -hoe kan het ook anders- op de pc om verslagjes te schrijven (te facebooken, mail te checken, weerbericht te bekijken ... kortom, mogelijkheden zat)

Vanavond op het menu :
Toast met jambon persillé
Salade folle met frambozendressing, abrikozen en avocado
Tilapia met mozarella, gebakken aardappeltjes en zachtgegaarde oranje paprika met kerstomaatjes
Kaasschotel
Frambozenpudding