De voorbereiding zorgt al voor voorpret.
Op zoek op het internet naar een fietsvakantielocatie voor 2007 kwam ik bij SNP (en nog tal van andere reisorganisaties) terecht. 
SNP bleef hangen omdat ze bij tal van fietsvakanties de GPS-tracks aanbieden. 
Onze eerste fietsvakantie-ervaring was een makkelijke geweest qua navigatie : enkel bordjes Donauradweg volgen en je kwam vanzelf ter bestemming.
Op plaatselijke fietstochten aan het thuisfront ben ik al meer dan eens de welwillende gids geweest voor fietstoeristen die met routebeschrijving en kaartmateriaal toch het spoor bijster raken en hulp vragen aan de lokale bevolking, dus leek GPS-navigatie de ideale oplossing.
De GPS werd van het vakantiebudget 2006 aangeschaft en het kaartmateriaal volgde als verjaardagscadeau. Met gedownloade tracks van internet kon er een jaar lang druk geŽxperimenteerd worden en SNP bleef in de running.
Bestemming Bretagne met een uitstap naar Jersey werd onze keuze.
Ik schafte nog 2 extra gidsjes aan : uit de bikelinereeks van Esterbauer de radatlas Bretagne (in dezelfde reeks als de cycline gids voor de Donaufietsroute) en een Marco Polo-gidsje over de Kanaaleilanden.

En op 30 juli was het dan zo ver : 2 Vlaamse zussen met een Duitstalige radatlas en een Nederlandse reisorganisatie (die vanzelfsprekend voor Nederlandstalige routebeschrijvingen en informatie zorgt) op fietsvakantie in Frankrijk.
Onze uitrusting is sinds de Donaufietsvakantie een beetje aangepast : 1 Golf III Diesel van 1993 is gebleven, 1 Spinder Eagle fietsdrager, 1 Gazelle Medeo met 24 versnellingen, 1 Koga Miyata Light Speed met 27 versnellingen, 1 Garmin Etrex Legend CX-GPS met detailkaarten voor Europa, AGU-fietstassen voor bagagedrager en stuur met klikfix en een set reparatiemateriaal bestaande uit 1 binnenband, 2 spuitbusjes voor lekke banden, een bandenreparatiesetje, schroevendraaier en inbussleutel.

Op deze website leest u onze ervaringen dag per dag.
We hebben de fietskaartjes toegevoegd en uiteraard mogen fotoís van deze schitterende fietsvakantie niet ontbreken.
We wensen u veel surfplezier en vergeet niet een kijkje te nemen bij de links. U maakt er kennis met SNP, met de B&Bís waar we verbleven en met een miniversie van deze website in het Engels.