Vrijdag 3 augustus 2007 : St. Malo - Dinan

Lang geslapen. Bedoeling was tot 8u30 maar dat is niet gelukt.
Tegen dat uur zitten we aan de ontbijttafel waar een sympathiek kaartje de weersvoorspelling voor vandaag aankondigt.
Mooi weer. (We hebben intussen van de receptioniste vernomen dat het weer gisteren in St. Malo stukken slechter was dan op Jersey)
Vandaag een kortere etappe van St. Malo naar Dinan. 42 km. Het profiel bevalt Linda niet echt. Het wordt redelijk klimmen en dalen. Maar we hebben tijd zat. In Dinard neem ik zelfs de tijd om even pootje te baden. Zalig zeewater aan mijn voeten. Ik babbel met twee Tsjechische fietsters en leg hun uit dat je vanop het strand mooiere foto's kan maken dan van op de boulevard. Maar ze zijn 'in a hurry'.
Zonde op zo'n mooie dag op vakantie moet je gewoon de tijd nemen.
Goed nieuws : ondanks het klim- en daalwerk geen afstappers vandaag. We trakteren onszelf op een ijsje als we bijna ter bestemming zijn.
In Dinan mogen we het straatje dat naar onze B&B leidt niet infietsen. Gelukkig maar : smal, steil omhoog met onregelmatige kasseien en veel wandelende toeristen.
De locatie is prachtig. Onze kamer een pareltje. De fietsen moeten wel enkele trappen opgedragen worden. Werk voor mij dus want daar ziet ons Linda geen beginnen aan. Mijn fiets is licht zonder bagage en de fiets van Linda laat zich handig dragen maar weegt wel behoorlijk wat kilo's extra.
Morgen en overmorgen zullen trappen op en trappen af dus nog eens op het programma staan.
Resto's openen hier pas om 19u00 de deuren. Dus hadden we na de stadswandeling nog wat tijd zoek te maken.
We kozen voor restaurant Le Cottage en konden nog 1 tafeltje binnen krijgen. Al de rest was gereserveerd. Linda at op houtvuur geroosterde entrecôte, ik koos voor de pavé de saumon rôti, maar van de rôti heb ik niet veel gemerkt. Wel een lekker stuk zalm in een kruidensaus met gratinpatatjes in de schil, een warme tomaat en een ondefinieerbare maar lekkere groene groentepuree.
Moe maar tevreden keerden wij kamerwaarts.
Een blik op het programma voor morgen deed Linda profielen vergelijken. 47 km morgen voor een rondrit in de buurt van Dinan. Ze vreest dat ze niet de hele tijd op de trappers zal blijven.