Fietsen in Tirol

02.08.2011 - 11.08.2011

De Achensee

In korte broek vertrokken mét zon !

Linda merkt onderweg dat remmen niet optimaal is. Dus worden de remblokjes geïnspecteerd.
Mmm, ze hebben hun beste tijd gehad. Voor Vlaamse wegen en de Scheldebrug zijn ze zeker nog ok, maar zijn ze goed genoeg voor een afdaling in de bergen ?
We raken in Jenbach het spoor bijster, tenminste als we de routebeschrijving willen volgen. De GPS en de kaart brengen uitkomst en sturen ons een steile weg op naar Wiesing.
We stoppen bij toeristinfo en informeren naar een fietsenmaker om de remblokjes te vervangen.
In het dal, in Jenbach is het antwoord. We zijn net uit het dal geklommen.
Terugkeren is geen optie, de steile helling moet anders nog eens genomen worden
Nu ja, om te klimmen heb je ook geen remmen nodig ??

Ook in Maurach waar we langs zullen fietsen zijn er verschillende fietsenmakers weet de vriendelijke dame ons te vertellen. Ze beveelt ons de bus aan, waarschijnlijk kan de fiets mee. We moeten een kwartiertje wachten aan de overkant van de straat. De weg van Wiesing naar Maurach is immers heel steil, en als we Jenbach-Wiesing al steil vonden …
We besluiten het toch te wagen.
Op het asfalt moet Linda al plooien en het wordt nog erger.
Even later is het grind pfff.

Ik wacht aan de grindgrens en bedel bij een boerin een bidon water.
Eerst lijkt ze wantrouwig, gaat binnen als ze me het erf op ziet komen, maar opent dan toch de deur.
Ze vult mijn bidon met het allerbeste water uit de streek. Ze weet me ook te vertellen dat vooral ‘oude’ mannen de klim wagen.
Op een mountainbike allicht
Want dat blijkt uiteindelijk het enige geschikte vervoermiddel om boven te geraken, dat gekoppeld aan een paar stevig getrainde koersbenen

Linda legt de hele weg (meer dan 7 km) te voet af, ik fiets af en toe op de iets minder steile stukken (remember, kan beter klimmen met de fiets dan te voet of met de auto)
We raken boven !
Dan is het nog even tot de Achensee
Daar doen we een rondvaart van 2 uur.
het is mooi op het meer, maar op een bepaald moment word je bijna van het schip geblazen
We trekken onze sweater aan onder onze jas ,zetten onze kap op en blijven aan dek om foto’s te maken.
Na de rondvaart : toiletbezoek in een toilet met muntautomaat. Voor mij geen probleem, Linda is haar geld kwijt en de deur blijft dicht. Gelukkig kan ze binnenglippen in een open wc voor iemand de deur sluit.
Even hebben we de weg rond het meer verkend, maar toen we het bos ingestuurd werden, zijn we toch maar terug gekeerd, de wind zat tegen en dan eerst een heel stuk bos om naast het meer te fietsen waar we net op gevaren hadden ….

Op naar Maurach en naar een fietsenmaker. Die hebben we snel gevonden, alleen kan hij de remmen niet onmiddellijk herstellen. Eerst moet er een fiets geleverd worden en is er nog 1 wachtende vóór ons. We laten de fietsen achter en spreken af om tegen 4 uur terug te komen.
Gedurende de wachttijd trakteren we onszelf op een aperolsorbet. Mmmm lekker.
Onze ijsversiering geven we aan een kleine klant met een chocolade ijsje. Die vindt het een fantastisch cadeau.
En dan op cacheverkenning. Er zijn 2 caches in verstopt in Maurach. We zoeken en vinden ze. Het begint opnieuw te regenen en het is nog lang geen 4 uur. We kopen een krant om mee te nemen om vanavond onze schoenen droog te krijgen.

De fietsenmaker is nog volop bezig aan de remmen en dus kijken we even rond in de fietsenwinkel.
Ik kies een klein fietspompje uit het assortiment, maar dat wordt mij afgeraden door de fietsenmaker. Hij toont mij een andere pomp. Ook compact, toch groter, uiteraard duurder, maar ze pompt 10 bar. Kan van pas komen. Met de originele pomp op mijn fiets kregen we bijna geen lucht in de lekke fietsband. De montage ligt iets moeilijker, de pomp past niet in de originele pomphouder.
Nu zit er een spiksplinternieuwe compacte uittrekbare pomp voor 2 soorten ventielen met zijn eigen houder op mijn fiets.
De weg naar huis is kronkelig steil en vol grind. Linda is blij met de nieuwe remmen en ik ook. Ik denk niet dat het een goed idee zou geweest zijn dit met de oude remmen aan te vatten.

We zijn nog mooi op tijd terug voor het diner.

Salat vom buffet
Lauchcremesuppe mit Sahnehaube und Mandelsplitter
Bauernsandwich- schweinefilet auf toast mit frischen Pfifferlingen und Speck dazu Pomme Frites
Hausgemachte Nussschnecken mit Sahne en voor mij kaasbuffet