Fietsen in Tirol

02.08.2011 - 11.08.2011

Kufstein

Onze laatste dag.
Er is mooi weer beloofd, en daar hebben wij ons naar uitgedost. Als we na het ontbijt buitenkomen, regent het. Dus worden de regenkleren uit de fietstas getoverd, weliswaar met licht regenjasje en zetten we aan richting Kufstein. De weg is min of meer gekend, is vlak, is volledig bewegwijzerd en we weten dat er een onduidelijk punt is rond de pechplek van Linda Die weten we handig aan te pakken deze keer en zonder lekke band. Kufstein staat in de steigers, dus zijn we snel uitgekeken. Onderweg zitten heel wat caches verborgen. We zullen er 5 zoeken en 4 vinden, de overige laten we links liggen vanwege te ver van onze route.

De terugweg is niet gekend, niet vlak en niet bewegwijzerd. Het wordt dus routeplanlezen en klimmen. Te veel klimmen volgens Linda. Maar er volgen uiteraard ook zalige afdalingen met snelheden tot boven 50 km/u. 1 prachtig zicht ook van uit de hoogte op de Inn. We maken nog een ommetje via Rattenberg waar Linda een t-shirt voor Keano op de kop tikt. De Oberburcht weten we niet te bereiken om een laatste cache te scoren. Een Sektsorbet gaat er vlot in. Bij aankomst in het hotel nemen we onze ‘medizin’bestelling in ontvangst. 3 flessen Hausbrandt, waarvan je een proefglaasje als welkom krijgt. We bedanken Andreas met Herr Doktor, hij kan er om lachen.

Doucheke in het hotel en daarna tanken en inkopen doen voor morgen. Aperol in de aanbieding bij de Spar, 2 voor 14 euro en een sjiek i.p.v. bijna 22. Dat kunnen we niet laten passeren. En dus nemen we 2 flessen mee. Blijkt in het hotel dat we de volle pot betaald hebben. Morgenvroeg zullen we toch even langs gaan met de rekening, we moeten er toch voorbij rijden en de Spar is al om 7 uur open.

Vandaag is er uitzonderlijk buffet i.p.v. morgen, dus hoeven we niet te kiezen van onze menukaart. Eerst salat vom buffet. Daarna Steirische Kürbiscremesuppe mit Kernöl. Bij navraag blijkt Kürbis pompoen te zijn en de Kernöl is van de pitten gemaakt. Daarna kunnen we opnieuw aan het typisch Tiroler Bauernbuffet. Linda is wel iets voorzichtiger geworden met opscheppen, maar toch komt er weer te veel op haar bord. Een kleine Hollander zit met zijn vuile pootjes ondertussen in de bokaal met snoepjes voor op de ijsjes. Moeder piept niet, tot wij tegen de kleine zeggen dat dat niet mag, dan mag het plots van ma ook niet meer. Als dessert : Ofenfrischer Apfelstrudel mit Vanillesauce Andreas voert een nummertje op en doet of hij struikelt met onze borden. En dan is het een laatste keer bedtijd.