Een droom in groen en blauw

fietsvakantie Corfu 2014

Lang leve vakantie met eigen fiets.
Dat wordt dus in de toekomst fietsen op het Europese vasteland.
Niet dat we klachten hebben over de fietsen, maar je eigen fiets zit als ... je eigen fiets.
En dat is bij een huurfiets net dat tikkeltje anders.
Neem zeker een eigen fietscomputertje (of GPS) mee om de routebeschrijving tot op de meter te kunnen volgen. Af en toe is een vernoemd herkenningspunt er niet meer. Café gesloten en nog nauwelijks herkenbaar, manège niet langer bij de bewegwijzering, of bewegwijzering die gedeeltelijk overlapt wordt door een nieuwe variant met een andere naam.
Neem zeker de landkaart mee in je fietstas. Wij scanden de kaart in dagdelen in, wat makkelijker in de kaarthouder op de stuurtas past. Een aantal ritten hebben we licht aangepast naar eigen smaak en inzicht.

De reistitel lost zijn beloftes in : fietsen op Corfu is een droom in groen en blauw.
Het was een hete droom.
Hoewel, op de fiets is de zomerzon nog net draaglijk. Je fietst ook geregeld in de schaduw van olijfbossen vergezeld door het gezang van duizenden krekels.
De meeste tochten zijn voor geoefende fietsers. Niets houdt je tegen om een stukje naast de fiets te lopen om de volgende top te halen. Hou er wel rekening mee dat het naast de fiets warmer is dan op de fiets.
De liters water die we onderweg gedronken hebben, zijn niet te tellen.

De fietstocht naar het Korissionmeer en zuidelijke kusten door het ongerept natuurgebied is totaal ongeschikt voor een stadsfiets. Met minder dan een mountainbike kom je er niet door.
Be prepared to walk of pas je route aan door bij het hekwerk terug te keren naar de eerste echte weg (in dat geval aan je rechterkant, links ligt de zee) en fiets op het T-kruispunt naar rechts op de grote weg.

Volgend jaar mag het (van Linda) niet zo warm en niet zo glooiend zijn.
Dat beperkt de keuzemogelijkheden.
Holland, here we come.
Op naar een rondje IJsselmeer.