Een droom in groen en blauw

fietsvakantie Corfu 2014

De rit van vandaag hebben we aangepast. Na Lefkimi zullen we het roadbook niet volgen, maar terugkeren langs de kustweg.
Het traject voert ons langs kleine vissersdorpen en haventjes.
Daarna duiken we toch het binnenland in om uiteindelijk weer bij de kust uit te komen.
Ook vandaag heb ik te kampen met een afgelopen ketting.
Vlak nadat we onze eerste cache voor vandaag bovengehaald hebben, is het zover.
Met plastic handschoentjes en een schroevendraaier is het een fluitje van een cent  om de ketting weer over het kleinste tandwiel te leggen.
We lunchen op de speelplaats van een school. De picknickbanken staan nog net te veel in de zon om ze op reguliere wijze te gebruiken.
We fietsen ook door Kavos. Schoolvoorbeeld van slechte smaak en toeristische vercommercialisering. Te lelijk om foto's te maken.
Je kan de hoofdstraat nog het best vergelijken met de toeristenvallen in een pretpark. Het ene restaurant naast het andere souvenirwinkeltje. M
Meer valt er niet te zien, en dat enkele straten lang. Overal weerklinkt muzak.
We zijn blij dat we Kavos achter ons kunnen laten. Op naar Lefkimi. Hier zit ook een cache verborgen die we zullen proberen bovenhalen. We moeten hiervoor de roadbookroute verlaten en de GPS volgen.
Hierbij komen we aan een prachtig inlands haventje met een brugje over het water en leuke terrasjes. We fietsen eerst verder door op zoek naar de cache die we niet zullen vinden. De zoektocht brengt ons wel naar het convent of the lady of Kokkinada.
We willen terugkeren naar het punt waar we de route verlaten hebben maar lezen in het roadbook dat dat langs een pittoresk bruggetje komt.
Even twijfel of het roadbook het over hetzelfde bruggetje heeft.
We strijken neer op 1 van de terrasjes en bekijken de kaart en het roadbook.
Om te beslissen dat we even het water zullen volgen.
Met een omweg komen we uiteindelijk op de juiste route terecht en in plaats van in te pikken op de aansluiting met het alternatieve korte programma uit het roadbook, kiezen we voor de kustweg terug. Meestal vlak of licht glooiend, maar af en toe moeten we toch van de fiets.
Ook vandaag last van het dubbel H-gehalte.

We fietsten vandaag 64,51 km, met een gemiddelde van 14,2 en een maximum van 39,05.
We zaten 4.32 uur op de fiets.