La Mortaise

Fietsvakantie 2/8/10 - 11/8/10

Uitstap naar Dijon

Vandaag wordt er niet gefietst.
De weergoden hebben buien voorspeld en dus hebben we ons programma aangepast en het stadsbezoek aan Dijon naar voor geschoven.
Na het ontbijt vertrekken we met de auto gewapend met paraplu en regenjas richting Dijon en onderweg gaan de hemelsluizen open.
Bij het binnenrijden van Dijon is het even file door wegwerkzaamheden onder de spoorwegbrug.
Het verkeer is tergend traag, maar gelukkig is de redding dichtbij. De eerste parking is de beste voor de start van onze stadswandeling met de 'uiltjesgids'.
Deze stadswandeling is echt een aanrader. De uiltjesgids haal je voor 2€50 bij info toerisme aan het station of in het centrum van Dijon.Wij konden het exemplaar van La Mortaise lenen.
Bij de start haalden we toch maar de paraplu boven om niet met een natte gids op stap te gaan. Maar geleidelijk aan werd het weer beter en konden paraplu en regenjassen opbergen.

Aan deze stadswandeling hadden wij ook de zoektocht naar een multicache gekoppeld die we tot een goed einde zouden proberen brengen.
De gids loodst je heel Dijon door via koperen driehoekjes met de afbeelding van het uiltje en grote rechthoekige tegels met cijfercode bij de bezienswaardigheden.

Ons lunchpakket eten we op in een klein stadsparkje waar we een heel eigenaardige fietser ontwaren.
De hele tijd zit hij aan zijn baard te strijken en op zijn fiets heeft hij denkelijk zijn hele hebben en houden, inclusief gitaar.
Een hele onderneming om met die geladen fiets aan te zetten.

Voor de cache moeten we even terugkeren op onze stappen. We zijn een waypoint vergeten.
Meteen blijkt dat het onmogelijk zal zijn alle gegevens te verzamelen. 1 van de bezienswaardigheden waaraan een opdracht gekoppeld is wordt gerestaureerd en is niet toegankelijk voor het publiek.
Dus trekken we zo maar verder en kunnen 1 cijfer toch achterhalen.
Onze eindberekening brengt ons echter buiten de stad. Dus zullen we hier of daar iets gemist hebben of een rekenfout gemaakt hebben (niet zo verwonderlijk voor deze twee zussen als je het mij vraagt). We geven het op en gaan niet op zoek naar de cache.

Tijd genoeg voor een nieuw rondje Dijon zonder fototoestel en op cadeautjesjacht.

We sluiten ons bezoek aan Dijon af met een cache in het Parc du Lac de Kir (je weet wel van het lekkere aperitief ^^)
Deze traditional vinden we zonder problemen.

Vanavond op het menu :
Flensje met zalm en groene asperges

Mascarponetaartje met groene asperges
Gemarineerd varkenshaasje met salie, lasagne van aubergine en tomaat en tagliatelli
Kaasschotel
Tiramisu