Kasteel van Sully
Onze tocht van vandaag gaat naar het kasteel van Sully.
We vertrekken langs Igornay en doen daar een paar inkopen in de 8 à huit. In de koeling ontdekken we époisses.
Het is onbegonnen werk die nu aan te kopen en de hele dag mee te zeulen in een (warme) fietstas.
We spreken af met de uitbaatster dat we nog voor sluitingsuur terugkomen met de auto.
Het kasteel van Sully is een prachtig kasteeldomein.
We zijn nog te vroeg voor een bezoek aan het kasteel en besluiten enkel het domein te bekijken.
Linda blijft liever bij de fietsen, ik trek gewapend met het fototoestel de kasteeltuin in.
Voor de kinderen zijn hier piraten- en prinsesjesworkshops.
Je kan ook de 'soep'tuin, le jardin potager, bezoeken.
In St. Léger du Bois besluiten we van de uitgestippelde route af te wijken.
We fietsen een ommetje langs Curgy om het cafeetje nog eens aan te doen.
De weg naar Curgy is ... sterk glooiend.
Eens aangekomen in Curgy rij ik een eindje vooruit om te checken of het cafeetje open is. (Vanaf het terrasje is het immers een behoorlijk steile klim om opnieuw op de route te komen)
Door een doorsteekje kijk je neer op het dorpje.
Ik veronderstel dat Linda daar op de uitkijk zal staan om haar teken te doen om wel of niet af te dalen.
Ze is echter in geen velden of wegen te bespeuren.
Ook op mijn geroep 'Linda !' komt geen antwoord.
Er zit dus niets anders op dan de helling op te fietsen om haar uit te nodigen voor een drankje.
Vandaag is er een gastheer in plaats van een gastvrouw.
En wat blijkt ? De prijs voor dezelfde drankjes ligt 20 eurocent hoger.
Het is heel warm weer. De kaart voor de alternatieve route zit opgeplooid in mijn rugzakje van mijn t-shirt.
Landkaarten en een nat t-shirt blijken geen goede vrienden van mekaar. Op verschillende plaatsen is de bedrukking van de kaart verdwenen.
Ook het hpke weet van de warmte en weigert geregeld dienst. Het display blijft zwart, het fototoestel onbruikbaar.
We zijn vroeg genoeg terug in La Mortaise om te genieten van een verfrissende duik in het zwembad.
Daarna keren we terug naar Igornay.
We doen er inkopen voor de terugreis. De époisses wordt koel bewaard voor het thuisfront.
Vanavond op het menu :
Gemarineerde pruimen met eendenborst
Saffraan-Pastissoepje met scampi's en koreander
Eendenborst met couscous en haricots verts
Kaasschotel
Vanilleijs met gebakken banaan en honing uit de Morvan