Start
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dagje Wenen
Dag 9
Dag 10

Startuur : 8u20
De dag begon vroeg met een bezoek aan Nah & Frisch voor de lunchpakketinkopen. Ter plaatse gebakken broodjes, beleg, yoghourt en drinken voor onderweg.
Daarna tijd voor ontbijt. We waren er vroeg bij. De eitjes waren allicht daardoor nog niet zo hard gekookt.
Koffers beneden gezet, broodjes gesmeerd, fietsen bepakt. Gelukkig hadden we ze uiterst links in het fietsenrek van de fietsenbergplaats gezet. 1 fiets verplaatsen was voldoende om ze vrij te maken. Je mag er niet aan denken dat jouw fiets ingesloten wordt door een kudde (dat is het juiste woord) andere fietsen die uiteraard op slot zijn en door hun berijders vaak achteloos en egoÔstisch achtergelaten worden. Een beetje gezond verstand en inlevingsvermogen zijn kwaliteiten die je niet aan alle fietsers kan toedichten.
Een ommetje langs de apotheek dan om koortsblarenzalf te kopen. Voor mij. Onderlip is het slachtoffer.
Het is koud vandaag. We fietsen door de Wachau. Prachtig wijngebied van Oostenrijk.
DŁrnstein is onze eerste stopplaats. Mooi dorp. Hoofdzakelijk voetgangerszone omwille van druk druk toeristisch. Maar op ons vroege doorgangsuur is het er rustig.

Lunchen zullen we op een bank langs de waterkant.
Zo'n dikke 6 km voor Tulln begint het te regenen. Niet zomaar een paar druppels maar een stevige bui. We beperken ons tot regenjas en regenbescherming voor de fietstassen en hopen vodoende droog door te rijden tot ons hotel.
We maken er blijkbaar een gewoonte van om als eerste fietsers te arriveren. Zo ook vandaag.
Na inchecken en wachten tot de bui over is, doen we inkopen bij de Spar. Nadien vertrekken we op stadbezoek naar Tulln city.
Mooi stadje ook.
Op een terras : Apfelstrudel voor Linda. Voor mij een Italienischer toast met mozarella, mortadella en gedroogde tomaatjes, een slaatje erbij en een glas witte wijn. Wel wat moeten wachten, maar een uitstekende krokante toast met een dressing voor de sla en een yoghourtsausje voor de toast.

Nog even rondkijken en terug naar het hotel, net voor de volgende regenbui zich aankondigt.
Via de Nederlandse wereldomroep kunnen we in het hotel Nederlandstalige televisie volgen en zien zo een paar Vlaamse en Nederlandse programma's in uitgesteld relais. Zo vernemen we van Martine Tanghe dat het weer in BelgiŽ ook niet veel soeps is. Al bij al blijken wij hier uiteindelijk beter af. Zeker met onze timing.

PS : vergeten schrijven dat ons Linda er als een speer vandoor gaat als ze de kop neemt. Amaai, mag ik dan bijtrappen !

Statistieken :

Fietscomputer
  Marianne Linda
Trip 69,24 69,58
Gemiddelde 19,06 19,05
Duur 3u38.00 3u39.10
Maximum 33 32,1
Totaal 6441 3552
Start voor morgen 6445 3555


Hartslagmeter
Gemiddeld 137
Maximum 170
Energie 1541 kcal
Vetverbranding 200 gram
 

Compleet fotoalbum dag 6