Start
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dagje Wenen
Dag 9
Dag 10

Van Passau naar Wenen

Het spookte al geruime tijd door mijn hoofd.
Een meerdaagse fietstocht.
Internet bracht mij via het Zuiderhuis bij Belgian Biking.
Altijd al een zwak gehad voor Oostenrijk. En toen daar in de lijst van individuele fietsvakanties stond : De Donaufietsroute van Passau naar Wenen, was ik verkocht. Eerst polsen bij mijn zus of ze zin had om mee te rijden. Toch liever met twee dan alleen. En, je raadt het, direct een medereiziger gevonden. Er werd gesurft, ge´nformeerd, fietsgidsjes gekocht en uiteindelijk ook geboekt. Het vakantiebudget werd afgewogen en het werd categorie C met overnachting in eenvoudige gasthoven en pensions, in kamer met ontbijt.
's Middags zouden we lunchpakket voorzien en 's avonds zouden we wel zien wat haalbaar en wenselijk was.
Een extra overnachting in Wenen werd in ons pakket bijgeboekt.
Naderhand boekten we via internet nog een extra nacht in Passau in ons starthotel. Uiteindelijk zag ik het niet zitten na 300 km bus nog 900 km auto te rijden met twee fietsen achterop. Goeie keuze bleek achteraf. Bij aankomst in Passau stond de langgeparkeerde Golf in volle zon gloeiend heet te zijn. En zoals je kan denken bij een auto van bijna 13 jaar oud : geen airco. Tegen de ochtend zou de Golf lekker fris aanvoelen.

Onze uitrusting : 1 Golf III Diesel van 1993, 1 Quicky fietsdrager voor twee fietsen, 1 Norta Citybike met 7 binnenversnellingen, 1 Gazelle Medeo Trekking randonneur met 24 versnellingen, AGU-fietstassen voor bagagedrager en stuur met klikfix en een set reparatiemateriaal bestaande uit 1 binnenband, 2 spuitbusjes voor lekke banden, een bandenreparatiesetje, schroevendraaier en inbussleutel.

Op 3 augustus 2005 vertrokken we 's morgens om iets over 5 richting Passau voor een avontuurlijke fietstocht. We hebben dit nooit eerder gedaan en waren benieuwd hoe alles zou verlopen.
De weersvooruitzichten op internet waren voor de 10 voorziene dagen ronduit slecht. Gelukkig slaan de Oostenrijkse Frank en Sabine de bal net zo vaak mis als onze Belgische weervoorspellers.

Belgian Biking zorgde voor ons roadbook met vouchers voor de voorziene overnachtingen en een aantal extra's die als mogelijke keuze inbegrepen waren (o.m. een stukje traject per trein van Linz naar Enns).
Wij zorgden voor een extra fietsgids van Pirola en van Cycline. Vooral de Cycline is ons goed van pas gekomen. De Pirola had dan weer een beknopte citytrip met (ontoereikend) kaartje voor Wenen beschreven.

We kijken terug op een deugddoende vakantie met al bij al goed weer (onze timing met vroeg vertrekuur heeft daar meermaals in ons voordeel gespeeld).
Een fietstrip die we elke fietsliefhebber ten zeerste kunnen aanbevelen.

We hopen dat u via deze website mee kan genieten van ons eerste meerdaagse fietsavontuur.
Voor ons smaakt het naar meer.

Veel surfplezier

 

 

website laatst aangepast op 15 augustus 2005
webmiss