Start
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dagje Wenen
Dag 9
Dag 10

Startuur : 8u20
Korte eindtrip vandaag voor de wielen. 37 kilometer volgens het roadbook. De lucht is blauwbewolkt als we opstaan. We gaan het erop wagen een mouwloos t-shirt aan te trekken, korte broek klaar in de fietstas. En ja, het lukt. Mouwloos en in korte broek rijden. In Klosterneuburg wijken we even af van de route om de Stift en Rathausplatz te bezoeken. Sterke klim, we stappen af.
Als we het grondgebied Wenen bereiken wordt het even zoeken naar ons hotel. Te voet lukt dat beter dan op de fiets. Sommige stukken zijn ook ronduit gevaarlijk om te fietsen. We fietsen tussen het reguliere grootstadverkeer. Zeg zowat : fietsen in Brussel op het spitsuur.
We vinden ons hotel redelijk snel. Onze bagage moet nog nagebracht worden. Lunchpakket op de kamer en dan gaan we terug naar een pleintje even verderop waar ze volgens de kleine kaart Gulashsuppe serveren. Daar heb ik wel trek in. Linda laat zich overhalen om ook soep te eten. Maaltijdsoep moet je eigenlijk zeggen. We moeten geruime tijd wachten voor de soep in episodes arriveert. We zijn nochtans twee van de weinige klanten. Praktisch organiseren is niet de grootste keukenkwaliteit van de Oostenrijkers, zo is al meermaals gebleken. Uiteindelijk geraken we alletwee aan soep met een krokant warme Zeml.
Terug op de kamer wordt onze citytrip heruitgetekend op een kaartje met meer leesbare schaal. Fluostift markeert onze triproute.
22 kilometer vertelt de Pirolagids met een onmogelijk kaartje als illustratie. Het zullen er 30 worden onder een stralende zon.

Jammer dat zoveel gebouwen in de steigers staan. Foto's maken loont niet echt.
Wie niet de tijd heeft om een dagje extra uit te trekken voor Wenen, krijgt met deze uitgestippelde citytrip een mooi vogelvluchtoverzicht. In de binnenstad valt fietsten trouwens bijzonder goed mee met afgebakende fietspaden. Niet zoals onze aanlooproute naar het hotel van de stadrand en de Donauradroute tot in de Althanstrasse.
Aan het einde van de citytrip duw ik stomweg op de fietscomputer als ik de fietsen veilig wel stallen. Weg gegevens van de citytrip. In plaats daarvan een rekensommetje van eind- en beginkilometers om zo bij 30 uit te komen.
Als dagsluiter drinken we een glaasje Rosť Frissante op de geboorte van Brent. Aankomst in Wenen leek ons daarvoor een geschikt moment.

Statistieken :

Fietscomputer
  Marianne Linda
Trip 39,21 38,98
Gemiddelde 17,01 16,57
Duur 2u18.21 2u21.10
Maximum 37 35,6
Totaal 6484 3595


Hartslagmeter
Gemiddeld 122
Maximum 153
Energie 754 kcal
Vetverbranding 100 gram
 

Compleet fotoalbum dag 7