Naar Birket en het eiland Fejø

 

Regen bij de start. Tijdens het ontbijt regent het nog oude wijven. Even later wordt het beter.
We besluiten te vertrekken met regenkledij : zowel regenbroek als regenvestje. De vooruitzichten zijn niet echt goed en de dame die het ontbijt in goede banen leidt, maakt ons in gebarentaal duidelijk dat ze een beetje met ons te doen heeft.
We vertrekken zowat gelijktijdig met Cor en Hanneke uit Nederland die een dagje voorlopen op ons reisschema. Ook zij kiezen voor regenkledij op weg naar Marielyst.
Als we 10 kilometer verder bij de Østofte Mølle op zoek gaan naar de geocache, kunnen we de regenkleren uittrekken en blijft het droog voor de rest van de dag. De zon doet eerst een zwakke poging om door de wolken te breken, maar het duurt niet lang of we fietsen in een zomers weertje.
Linda spot de geocache, de eerste van een reeks van drie die we vandaag zullen vinden.

kerkhofjeNet voor de middag vinden we de tweede geocache. We rijden op aanwijzing van de GPS een veldwegel in en zijn er van overtuigd dat dit onmogelijk kan kloppen met de extra tip die we kregen : "de cache is verborgen naast twee stenen dichtbij, maar buiten het kerkhof". We staan midden in de natuur, in een bos, vlakbij een meer, naast een vervallen huisje. Er is geen kerkhof te bespeuren. Toch volgen we de aanwijzingen op de GPS en komen totaal onverwacht bij een klein kerkhof waar we de cache bovenhalen. Geocachen brengt je op plaatsen waar je anders nooit zou komen.
We schrijven onze namen in het logboekje en bedanken de legger om ons dit mooie plekje te laten ontdekken.

We fietsen verder en zetten koers naar de veerboot die ons naar Fejø zal brengen. Hier ondervinden we dat Lolland niet de platte pannenkoek is, waarvoor we het hielden. Het landschap is behoorlijk glooiend en vooral ... er staat heel veel wind die ons de rest van de dag gezelschap zal houden, meer tegen dan mee.
Overal langs de weg vind je op Fejø kleine verkoopsstandjes met verse groenten, prullaria en zelfgemaakte confituur. We besluiten een potje rode confituur mee te nemen als cadeautje voor onze gastvrouw in Odense. Het verschuldigde bedrag deponeer je gewoon in het spaarpotje dat bij de uitgestalde waren staat.
Na een rondrit op Fejø keren we terug naar het veer. Het is even wachten en we zoeken beschutting tegen de wind in het wachtlokaaltje.

Onderweg naar ons hotel pikken we nog een cache op, vlak langs onze route. Hij ligt zichtbaar aan de achterkant van de 'Grafheuvel'. Ik plaats hem iets discreter terug. Ondertussen waaien we zowat van de fiets. Onze route loopt normaal gezien door Knuthenborg Safaripark. Bij aankomst zijn de slagbomen dicht en is er in de loketten geen levende ziel te bespeuren. We besluiten dan maar om het park heen te rijden.

fotoalbum