Naar Rödby & Dannemare

 
We hebben goed geslapen in kamer 2 zonder kleerkast.
Het ontbijtbuffet is eenvoudig : geen eieren in welke vorm dan ook. Kaas, zoet en hartig beleg. De 'aardbeien'thee, blijkt zwarte thee met een aardbei-aroma. Vanaf morgen breng ik mijn eigen zakje thee mee.

Vandaag staat een rit naar Rødby en Dannemare geprogrammeerd. We kiezen voor de lange rit van 73 km en vertrekken bij mooi weer dat evolueert naar een stralende zon.
Lolland is zo plat als een pannenkoek, tot groot genoegen van Linda. (We zullen onze mening de volgende dagen moeten bijstellen naar een glooiende pannenkoek).
langszeeWe fietsen over grindpaadjes, aangelegde fietspaden en over de 'grote' weg. Het mooiste stuk loopt langs de zee.
Onderweg en op de terugweg wijken we even af van de route om een cache te zoeken.
Bij Rødbystation hebben we de eerste boom uit de extra hint wel gevonden, maar geen cache. Er was de voorbije dagen een party in de buurt van die eerste boom geweest. Restanten van een kampvuur(tje) en lege drankverpakkingen in overvloed, maar geen cache gevonden.
Ook Lysemose was geen succes. Na behoedzaam langs een paadje en over een bruggetje door het bos op het kleine eilandje aangekomen. Een echt beverparadijs in overeenstemming met de extra tip. Maar voor fietssandalen en een korte fietsbroek was het terrein toch een ietsiepietsie te avontuurlijk. Geen caches gevonden dus vandaag.

In het hotel mocht ik even gebruik maken van de laptop van de uitbater. Een mailke naar dochter Lauren moest het opladen van belwaarde via een herlaadkaart tot een goed einde brengen. Met wat hindernissen kwam dat uiteindelijk in orde.

Voor avondmaal hadden we de keuze uit het traditionele buffet of een driegangenmenu.
We kozen voor het menu en kregen volgende gerechten voor de kiezen :

  • als voorgerecht : scampi fritti en een wrap met zalm met ijsbergsla, tomaat en groene asperges. looksaus en pikante loempiasaus naar believen te kiezen
  • als hoofdgerecht : steak met frietjes en broccoli
  • als dessert : ijs in 2 soorten + vers fruit

fotoalbum