Naar Stubbekøbing

Na het ontbijt nemen we afscheid van onze Nederlandse vrienden. Zij fietsen terug naar Maribo en reizen verder naar Kopenhagen.
Het programma voor vandaag voorziet een rondrit van 51 km. We nemen de goede raad van Cor en Hanneke ter harte en fietsen bij het keerpunt nog een heel eind door langs fietspad nr. 8 dat ons naar de haven van Stubbekøbing brengt.
We fietsen door het bos, langs de zee, door het bos en langs de zee tegelijkertijd. Het is een prachtige route. Onderweg eten we onze lunch langs het strand.
Bij het veer naar Bogø trakteren we onszelf op koffie en cola. Maar dat is buiten de zwermen insecten gerekend die het op onze drankjes en op ijsjes en andere versnaperingen van drinkende en etende fietsers voorzien hebben. Het stikt er van de zweefwespjes en van de lieveheersbeestjes.
bruidNa het bovenhalen van onze tweede cache voor vandaag, horen we een enorm gerammel. Ik kan nog net het fototoestel inschakelen en een blik van de bruid opvangen die in een auto met gierende banden door de bocht gaat.

Bij aankomst bij het hotel, gaat Linda uitrusten, terwijl ik zelf nog een ommetje maak op zoek naar de cache bij de Strandkirchen Marielyst.
Op weg er naartoe bemerk ik een hele rij oldtimers die Marielyst aandoen. Dus trek ik er nog even opnieuw op uit om foto's te maken.

Op het menu vanavond : zalmterrine met een dillesausje, zalmeitjes en sla. Als hoofdgerecht varkenshaasje met gebakken aardappeltjes worteltjes, groene asperges, een mix van gestoofde groentjes en een sausje waarin we de hand van meneer Knorr menen te ontwaren.

 

fotoalbum