Van Maribo naar Marielyst

 
Vandaag laten we Maribo achter ons en fietsen naar Marielyst op het eiland Falster waar we morgen een rondrit zullen fietsen.
Onze kamer is ontruimd, onze bagage staat klaar bij de receptie om naar Marielyst gebracht te worden. De hoteluitbater maakt nog een grapje als we vertrekkensklaar zijn. Hij komt zodadelijk om de bagage op de fietsen te sjorren, zegt hij met een brede smile.

Het is nog fris zo vroeg in de ochtend en ik wil mijn windstopper dichtritsen. Pech, de rits blijkt stuk. Bij het uittrekken van de windstopper moet het ritsstukje op een of andere manier losgekomen zijn en dat is nu foetsie. Een ander exemplaar uit de bagage toveren is onbegonnen werk. Dus vertrek ik met een wapperende windstopper, die dan ook niet veel opbrengt.
Onderweg laten we een aantal geocaches links liggen die te ver van onze route afwijken. 3 andere weten we op korte tijd te ontdekken.
Ons lunchpakket eten we aan een klein stationnetje, waar een cache verborgen zit, in de kleinste cachecontainer die ik ooit gezien heb.
We bereiken hotel Nørrevang in Marielyst ruim op tijd en gaan samen met Cor en Hanneke naar het restaurant.
Wat een contrast met Maribo waar het heel rustig en kleinschalig is. Hier is er een geroezemoes van jewelste en even verwarring ook, waar onze plaatsen in het restaurant nu precies zijn. Ook hier hebben we de keuze uit buffet of een tweegangenmenu.
We opteren voor het tweegangenmenu dat bestaat uit een tapasbordje met chorizo, serranoham en antipasti. Daarna volgt kalfssteak met gebakken aardappelen, een mix van paprika en sjalot, groene asperges en vleessaus (van Meneer Knorr als je het mij vraagt).
We sluiten de dag af met een strandwandeling en genieten op de terugweg van een ijsje.

fotoalbum

landschapzee