Loch Allua  
 
 
 

Op naar Inchigeelagh

Dit wordt de dag van 1001 vervoerswijzen.
Vooraf moet vermeld worden dat onze reisroute nogal wat wijzigingen ondergaan heeft in de loop van het boekingsproces.
Oorspronkelijk zouden we uit Amsterdam vertrekken. Vanuit Brussel wordt er immers niet op Cork gevlogen. Wijzigingen van de dienstregeling van de NMBS beslisten daar anders over. Bij een bezoek aan Eigenwijze Reizen in Leuven kreeg ik een kaartje mee met onze vertrekuren uit ... Zaventem naar Dublin en met binnenlandse vlucht naar Cork.
Toen half juli de reisdocumenten in de bus vielen, bleken we op te stijgen in ... Parijs.

Start om 8u30 met de oude getrouwe Golf tot aan het station van Wetteren. De IC-trein richting Nationale Luchthaven tot in Brussel Zuid. De TGV tot Roissy, Luchthaven Charles De Gaulle Parijs. De onbemande shuttle tot Terminal 1. Het vliegtuig van Aer Lingus tot Cork. En de 'Taxi' van Cork naar Inchigeelagh.

Op naar Inchigeelagh dus in het gezelschap van Miro, taximan van dienst en fournisseur van onze fietsen.
Hij had zo ongeveer gegokt op de afstelling, wat voor mij perfect zat (ik zit graag hoog) maar voor Linda moest bijgesteld worden. We hebben 1 fietstas met reparatie-inhoud aangenomen, maar zijn toch van plan met onze eigen tassen te fietsen. De Klickfixen zijn op het stuur gemonteerd en morgen stellen we de fietstassen af.
Dat zou vandaag gekund hebben, maar straks is er hier groot familiefeest en we willen dat niet verstoren met het sleutelen aan de fietsen.

Het zien er degelijke, stevige (lees ook zware) fietsen uit.
Na een kopje welkomstthee en het uitpakken van onze koffers konden we aan tafel voor een eenvoudige, doch voedzame maaltijd zoals dat heet. Eerst een overheerlijk stukje spinazietaart met een tomatenslaatje en dan een 'schelle van de zeuge' met kool, broccoli en een aardappel in de schil. Ijs met chocoladesaus toe. (Dat was onze keuze, want er was ook nog soep, lasagne, fish & chips, rabarber)

Toen we in de dining room aankwamen zaten er aan het tafeltje links en rechts van ons nog 2 fietskoppels.
Help ! We zijn omsingeld door .... Nederlanders.
We hadden een aangenaam gesprek. Het jongste koppel heeft de fietsvakantie er op zitten en vertrekt morgen. Het ander koppel is deze morgen aangekomen en heeft al de kortste rit in de benen.