Loch Allua  
 
 
 

Zomer 2008, een zomer die geen zomer was. Niet in België en zeker niet in Ierland, onze fietsvakantiebestemming voor dit jaar.

“My Dearest Summer
Why hast thou abandoned us? What have we done that makes you shun us so? What terrible crime have we committed that you cannot bear to tarry a while in our company? All these long, wet days we have waited patiently, desperately, barbecues cleaned and ready, sun-loungers unfolded, for a sign - any sign - that you will soon return. Alas, the grey days stretch before us with nary a hope of bright weather ahead. And yet, we still believe, still hope against hope, that one day you will come back and light up our lives once again. We wait patiently, faithfully.”
Zo stond het te lezen in the Irish Times.

En zo kwam het dat wij nogal wat in de regen fietsten.
Negen fietsdagen, vijf met vooral veel regen en enkele opklaringen, vier met redelijk wat opklaringen en een enkele of meerdere buien.
We hebben snel geleerd wanneer wel of wanneer niet regenkledij aan- en uit te trekken.

Behalve het weer, niets dan lof over Ierland, over de Ieren en over de reisorganisatie.

Joe Creedon is de gastheer van ons hotel, Creedon’s Hotel, dat al generaties lang in de familie is en dat betere tijden gekend heeft. Modern comfort is er ver te zoeken, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de gastvrijheid en het warme onthaal van Joe en zijn ploeg medewerkers, Kathleen in het bijzonder.
A good bed and good food, daar waren wij allang tevreden mee en dat hebben we in Inchigeelagh ook gevonden. En we vonden nog meer, zoals beloofd op de website van Creedon’s Hotel :

“A place of unexpected conversations
Creedon's has that 'Home away from home' atmosphere of open fires and warm welcomes, where there is always time to just sit and talk. It has been said that "you may drop in for a cup of coffee, but end up having the most unexpected conversation". In short, it is a place where things happen in the most unexpected ways.”

Miro zorgde voor onze fietsen. Degelijke fietsen met 21 versnellingen (die niet altijd even vlot op en neer schakelen) en die een stuk zwaarder wegen dan we thuis gewoon zijn. Dat met een parcours dat ook behoorlijk zwaar is …

De wegbeschrijvingen zijn goed tot zeer goed te noemen, op 1 na : de tocht naar Dunmanway (of beter gezegd terugkeren uit Dunmanway). Zelfs bij een herkansing op onze laatste fietsdag zijn we hier de mist in gegaan. Een paar heen- en terugpijltjes op het kaartje of de toevoeging : “u komt opnieuw voorbij het ‘hospital’ zou een en ander verduidelijkt hebben.

De oorspronkelijke fietsvakantie, zoals ze is opgenomen in de reisgids hebben wij uitgebreid met 2 overnachtingen in een B&B in Bantry. De voorgestelde trip met de fiets op de bus sprak ons niet echt aan. Eigenwijze reizen zorgde voor de nodige accommodatie én -wat belangrijk is- onze hoofdbagage kon in Inchigeelagh onder de hoede van Joe blijven.

Voel je vrij om onze tochten en wedervaren te ontdekken.
Onder de navigatieknoppen links kan je klikken voor onze verschillende dagtrips.
Op de trippagina’s kan je klikken op de foto’s om naar het fotoalbum van de dag te gaan of om de route en het profiel van de dag te bekijken.

Surf en geniet van onze (natgeregende) fietsvakantie in Ierland.
Failte !

 

 

 

 

contact

 
 

 
       
U bent bezoeker